“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, 
I shall be content with silence.” — Ansel Adams 

Annemarie Hoogwoud

'Look as slowly as you can. What happens when we take as much time as possible to observe what is in front of us?'


(klik op de afbeelding)

Hapé Smeele

'Goede fotografie is een ontdekkingsreis voor de maker en de aanschouwer. Ik fotografeer vanuit nieuwsgierigheid. Via het zichtbare opent zich het onzichtbare. Langzaamaan.'  

(klik op de afbeelding) 

Pieter Kers

Ik werd verliefd op fotografie toen ik 16 jaar oud was. Ik doe mijn uiterste best om de sfeer en essentie van het onderwerp in mijn beelden vast te leggen.


(klik op de afbeelding)

Michel Porro
'Een foto is geen geen foto, maar de oplossing van een probleem. Wie ben ik?' Michel maakt portretten van ondernemers, acteurs, schrijver en meer. 
 

(klik op de afbeelding) 

Phantom Islands

Roelant Meijer is kunstenaar/fotograaf die al eerder publiceerde op OMO.  Met Phantom Islands - fantasie eilanden - heeft hij een nieuw project en met OMO gaan we samen iets leuks doen. Naar aanleiding van de 9 eilanden hebben we 9 mensen gevraagd om elk bij één eiland een verhaal te schrijven. Alles mag, elke vorm is goed. Alle verhalen zullen hier de komende tijd verschijnen. 

(Klik op de afbeelding)

Ron van Es

Wat zijn onze natuurlijke omstandigheden? Hoe natuurlijk zijn ze nog? Hoe plooien we onze omstandigheden om de natuur heen? Met als gevolg dat de natuur naar de achtergrond verdwijnt. Of helemaal verdwijnt. Afsterft. Sterven wij dan niet mee met de natuur? Als we erkennen dat we als mens onderdeel zijn van de natuur, wat worden dan onze natuurlijke omstandigheden? 

(Klik op de afbeelding) 

Ruben Timman
'Sinds 2004 fotografeer ik wereldwijd mensen op dezelfde manier: recht van voren, neutrale uitdrukking, zo puur mogelijk en vooral waardig. Lang weet ik niet wanneer dit project met duizenden portretten voltooid zal zijn.'


(klik op de afbeelding)

Roelant Meijer
Zijn werk bestaat uit wandelingen die hij verbeeldt met behulp van foto’s, teksten en ontwerp in conceptuele kunstenaarsuitgaven. De wandeling is een metafoor voor het leven. Leegte en stilte zijn terugkerende thema’s in het werk dat trage vragen aankaart.

(klik op de afbeelding)