De Betekenis Boekenclub

Betekenis Boekenclub Dagen


Wij nodigen je niet alleen uit om een bepaald boek te lezen, maar er ook mee aan de slag te gaan. Elke Betekenis Boekenclub Dag  bestaat altijd uit twee delen. 

In de ochtend een reflectie op wat je gelezen hebt: wat heb je er eigenlijk aan? Een dieper nadenken over het boek. Waar schuurde het, wat las je precies, waar gaat het dan over jou? Dat nadenken helpt je om het boek echt te laten nestelen in je hoofd en hart.

In de middag een praktische uitwerking: wat ga er zelf mee doen? Of wat wil je ermee gaan doen? Waar zet het je toe aan? Hoe helpt het boek je ook te bewegen? Waar geeft het ruimte in je denken?  

Het Boek van de Week

 
Elke week lichten we hier ook één boek uit dat ons is opgevallen.

Dat opvallen gaat niet over de actualiteit of hype van een boek, wel over de kwaliteit en inhoudelijke kracht ervan.

Elk boek wordt toegelicht met een longread recensie, of een interview, of een podcastgesprek. Zo krijgt elk boek de aandacht die het verdient. Check ze allemaal.

Langzaam bouwen we hier dan een mooie bibliotheek van betekenisvolle boeken voor je op.

Het Boek van de Week wordt ook gedeeld via de nieuwsbrieven van Optimist Magazine en MaatschapijWij.

Betekenis BoekenLeesclub


Met De Betekenis BoekenLeesclub lees je nooit alleen dat betekenisvolle boek. Juist samen lezen, samen bespreken en samen mijmeren over de inhoud van het boek maakt dat je ook samen verder komt met dat wat je gelezen hebt.

Bij elk boek van De Betekenis BoekenLeesclub krijgt een leesclub veel achtergrondinformatie, allerlei content, en een vragenlijst van de schrijver zelf opgestuurd. Deze informatie helpt goed om je middag of avond samen het gelezen boek te bespreken.

Wil je meer informatie over hoe je een Betekenis BoekenLeesclub opzet?